vrijdag, juli 20, 2012

Zomer leeslijst

Alle drie haden ze (weliswaar in F's geval op geheel eigen wijze, ahum ;-)) een geweldig rapport. Hun best gedaan. Daar mochten ze een kadootje voor kiezen. R ging voor de betaalde versie van het gratis online spelletje waar hij dag en nacht mee bezig is. M daarentegen kon niet wachten tot ze, na de laatste middag school, naar de boekwinkel mocht.


School was nu afgelopen, tenslotte, en alle boeken in haar kamer had ze uit, en WAT MOEST ZE ANDERS LEZEN?! Mijn hart maakte een sprongetje. Ik ben zo blij dat er in ieder geval eentje van mijn drie een echt lezertje is geworden.


Een boek is niet gewoon een pond papier met inkt en lijm. Een boek is een ander leven. Liefde en vriendschap en humor en verre landen schuilen tussen die bladzijden.


We kozen genoeg boeken voor een hele zomer. Voor liggend in de zon op de trampoline. Voor 's avonds in bed, omdat ze 's ochtends toch niet meer vroeg op hoeft. Voor weggekropen in een hoekje in huis, op regenachtige zomermiddagen.Ook mijn leeslijst ligt al klaar. Ik hield me in, in de boekwinkel, want er zijn nog zat boeken in mijn kast die ik nog niet heb gelezen.
Eentje over creativiteit, van george Parker, dat ik kreeg van de auteur zelf toen ik een lezing bijwoonde. Een Nicci French boek, ooit gekocht omdat ik de hele serie wilde, maar nooit aan toegekomen. En een boek over nieuwsgierigheid, geschreven door iemand waar ik een college van bijwoonde; een soort van vakliteratuur, in mijn geval. 'Een klein beetje geweldig'  van Dawn French - hilarisch en ironisch en herkenbaar, en ooit aan begonnen, maar toen kwam het leven ertussen en was ik ineens uit het verhaal. Santa Montefiore, een schrijsfter die je op een dromerige streekroman-manier meeneemt in de ingewikkelde levens van anderen. Als ik het uit heb stuur ik het naar Tante Ans. Ze is zo'n fan van deze schrijfster.

Nog een paar daagjes werken, dan heb ik ook vakantie.

Dan vind ik waar zij zit te lezen en kruip ik er lekker naast.

6 opmerkingen:

Pink Princess zei

Er is weinig fijner dan uuuuuren struinen in een boekenwinkel :) Helaas heb ik al mijn boeken moeten achterlaten, maar ben hier in Thailand weer begonnen hoor...er staat weer een kleine stapel boeken joepie :) Ben dolblij dat hier ontzettend veel 2e hands boekenwinkels zijn die duizenden en duizenden Engelse boeken verkopenvoor een *appel en een ei*..dus struinen gblazen hihi.

Groetjes van Marian in Thailand

Limoentje zei

Leuk om te zien dat ze zo dol is op boeken, hopelijk blijft dat zo.
En lezen is zo fijn, ik kan er ook geen genoeg van krijgen.

Anoniem zei

je weet niet half hoe ik hiervan geniet...ik ga hopelijk vandaag weer stapels boeken VERkopen aan de laatste groep vakantiegangers.....leuke stapel heb jij en heerlijk dat Marleentje ook zo van lezen geniet en lekker op dr kont de tijd neemt om t juiste boek uit te zoeken ,heerlijk fijne vakantie samen!!!♥♥♥ groetjes hilly

Anoniem zei

Hoi Francine,
Lezen is zo iets fijns, alles om je heen vergeten, en ook niets meer horen tot hiliariteit van de rest van het gezin :-)
Ik heb ook al 2 stapels boeken klaarliggen voor de vakantie (nog 1weekje, dan gaan we).

Liefs Petr@

Momo zei

Ooooh heerlijk, lezen! Dat is in je eigen luie stoel reizen naar/door andere werelddelen, 's werelds problemen in no time oplossen en tussendoor ook nog even een mysterie ontrafelen of het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden beleven. Wie heeft er dan nog behoefte aan contact met de echte wereld? Dat is alleen nog mogelijk als je eerst het boek uit mijn handen trekt ;-)

Monique Helfrich zei

Zalig!!!! Enjoy!